Belgische sprinter allerlaatste in ploegentijdrit: "Mentaal is dit heel zwaar"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Openingsweekend in de Tour mentaal heel zwaar voor Jens Debusschere

Belgische sprinter allerlaatste in ploegentijdrit: "Mentaal is dit heel zwaar"
Foto: © photonews

Katusha-Alpecin deed het allesbehalve onaardig in de ploegentijdrit en strandde op amper 6 seconden van Team Ineos, dat lang de beste tijd had. Euforie bij de ploeg, maar niet bij onze landgenoot Jens Debusschere.

Debusschere moest na amper 7 kilometer zijn ploegmaats al laten gaan. Hij was uiteindelijk de traagste renner van het hele peloton. "Mentaal is dit heel zwaar", baalde Debusschere in HLN. "Ik had niet gedacht dat ik al zo snel zou moeten lossen. Tijdens mijn laatste kopbeurt voelde ik m'n benen plots vol lopen. Daarna kon ik simpelweg niet meer aanpikken. Ik kan geen verklaring geven."

Op 400 meter van de finish ontploft

Maar ook zaterdag liep het niet voor de West-Vlaming. Debusschere werd uitgespeeld in de sprint maar kon nooit meedoen voor een dichte ereplaats. "Het team had hem perfect afgezet", vertelde ploegleider Dirk Demol. "Eigenlijk had hij altijd top tien, misschien zelfs top vijf moeten rijden. Maar op 400 meter van de finish is Jens ontploft."

De snelle man van Katusha-Alpecin kent net als tijdens zijn eerste Tour in 2015 dus een bijzonder moeilijke start. "Ik heb Rick Zabel meteen gezegd dat de volgende sprint voor hem is. Mijn ploegmaats moeten hun leven niet blijven riskeren voor een spurter die zich op kant moet zetten", besluit de ex-sprinter van Lotto Soudal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties