Jolien Verschueren plakt na hersentumor datum op comeback: "Eerste overwinning is een rugnummer opspelden en niet gedubbeld worden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 70 reacties

Jolien Verschueren hoopt op 8 september in Eeklo haar comeback te maken

Jolien Verschueren plakt na hersentumor datum op comeback: "Eerste overwinning is een rugnummer opspelden en niet gedubbeld worden"
Foto: © photonews

In april van vorig jaar stond de wereld van veldrijdster Jolien Verschueren even op zijn kop. Er werd een hersentumor vastgesteld bij de tweevoudige winnares van de Koppenbergcross. Maar het gaat opnieuw de goede kant uit met Verschueren.

Verschueren heeft er een zwaar jaar opzitten. "Ik kreeg chemo in de vorm van pilletjes", vertelt Verschueren in een reportage van Sportweekend. "'s Morgens sta ik meestal rond 6u30 op om iets te nemen tegen de misselijkheid. Om 7u neem ik mijn chemo in en dan moet ik nog een uur wachten voor ik mag ontbijten. Als je de rest van de dag niks te doen hebt, zeg je wel: ik ga nog eens gaan fietsen."

De veldrijdster van Pauwels-Bingoal vecht een moedige strijd tegen haar ziekte. "In een hoekje kruipen, is zeker de oplossing niet. Ik ben er volledig voor gegaan. En dat doe ik nog elke dag. Niemand kan zeggen wat die twee hersenoperaties, zeven weken bestraling en twaalf sessies gedaan hebben met mijn lichaam. Ik ga gewoon proberen om er het beste van te maken."

Rugnummer opspelden

Gemakkelijk wordt het niet om terug te keren op het hoogste niveau. "De eerste overwinning is een rugnummer opspelden, maar ook niet gedubbeld worden", zegt de Oost-Vlaamse. "Dat zou een hele prestatie zijn. Het is natuurlijk een heel hoog niveau."

Bovendien heeft Verschueren al een datum voor haar comeback aangekruist. "8 september is er de cross in Eeklo, waar ik ook een supporterscafé heb. Dat zou de mooiste start zijn voor dit seizoen. Ik heb nog één sessie chemo voor de boeg en tegen dan hoop ik startklaar te zijn. Dit is zeker een avontuur, maar we blijven ervoor gaan", besluit Verschueren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties