Opvallend verhaal bij Wanty-Gobert: "Tijdritfiets werd geweigerd, dus moest hij zijn gewone fiets nemen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Bij Wanty-Gobert mocht Aimé De Gendt de ploegentijdrit niet op zijn tijdritfiets afleggen

Opvallend verhaal bij Wanty-Gobert: "Tijdritfiets werd geweigerd, dus moest hij zijn gewone fiets nemen"
Foto: © photonews

Wanty-Gobert kwam in de ploegentijdrit niet verder dan een 22e en laatste plek. Maar eigenlijk liep het voor de start al fout bij de Belgische ProContinentale ploeg van Hilaire Van der Schueren.

Zo mocht Aimé De Gendt de ploegentijdrit van 27,6 kilometer niet met zijn tijdritfiets afwerken. "Spijtig genoeg kende Aimé een mechanisch probleem met zijn eerste tijdritfiets in de startzone", getuigde zijn ploegmaat Frederik Backaert. "Zijn tweede fiets werd hem net voor de start geweigerd, wegens non-conformiteit, ook al rijdt hij als sinds het begin van het seizoen met dezelfde positie."

En dus werd het een tikkeltje moeilijker voor De Gendt. "Bijgevolg heeft hij de start met zijn traditionele wegfiets moeten nemen. Mentaal was het moeilijk voor het collectief, omdat de plannen net voor de start aangepast moesten worden. Aimé was een belangrijk element, omdat hij zeer krachtig is op de tijdritfiets, en heeft bijgevolg geen kopbeurten kunnen nemen in het begin van de inspanning tegen de klok."

'Redelijk wat tijd verloren'

Een jammere zaak dus voor het achttal van Wanty-Gobert. "We hebben redelijk wat tijd verloren tijdens dit avontuur, en we hebben ook een bocht in de finale slecht aangesneden. Zonder deze problemen hadden we veel beter kunnen doen en er wat seconden kunnen afbijten, want we beschikken over een solide collectief."

"Het zijn details, maar we houden dezelfde motivatie voor het vervolg Ik had een uitstekend gevoel en ik probeer vanaf maandag in de ontsnapping te gaan", belooft Backaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties