'Patrick Lefevere wil Ierse sprinter als vervanger voor Elia Viviani'
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Sam Bennett moet Elia Viviani vervangen bij Deceuninck-Quick.Step

'Patrick Lefevere wil Ierse sprinter als vervanger voor Elia Viviani'
Foto: © photonews

Bij Deceuninck-Quick.Step is de kans groot dat Elia Viviani volgend seizoen naar Cofidis vertrekt. Om de Italiaanse sprinter te vervangen, denkt Patrick Lefevere aan de Ier Sam Bennett (BORA-hansgrohe).

De 28-jarige Bennett is na dit seizoen einde contract en is piste nummer één voor Patrick Lefevere, die Elia Viviani ziet vertrekken. Bennett reed de afgelopen seizoenen voor BORA-hansgrohe, maar de laatste maanden waren er toch enkele barstjes in het huwelijk tussen de Ier en zijn Duitse werkgever. 

Door de sterke prestaties van Pascal Ackermann is Bennett pas de derde sprinter in de rangorde bij BORA-hansgrohe, waar ook ene Peter Sagan de onbetwistbare nummer één is. Geen Giro of Tour voor Bennett, wel de Vuelta eind augustus.

Dit jaar was hij al succesvol met ritzeges in de Dauphiné, de Ronde van Turkije (2x), Parijs-Nice (2x), de UAE Tour en de Ronde van San Juan. Bovendien kroonde hij zich recent nog tot kampioen van Ierland. 

Archibold komt mee

Indien Bennett in Belgische loondienst terechtkomt, dan neemt hij zijn Nieuw-Zeelandse lead-out Shane Archibold mee. Dat mag geen probleem zijn voor Patrick Lefevere, want de West-Vlaamse teammanager ziet Richeze zijn maatje Gaviria bij UAE Emirates vervoegen. Bovendien gaat Sabatini zo goed als zeker met Viviani mee naar Cofidis. Zo is er plaats vrij voor een nieuwe lead-out bij Deceuninck-Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties