Remco Evenepoel laat zich uit over de Tour: "We moeten realistisch blijven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Remco Evenepoel laat zich uit over de Tour: "We moeten realistisch blijven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft het na zijn uitmuntende Ronde van België en de Belgische kampioenschappen even wat rustiger aan gedaan. Hij was te gast in Vive le Vélo en daar bevestigde hij dat hij ook in 2020 niet aan de start van de Tour zal staan.

Bij Deceuninck-Quick.Step hebben ze een plan uitgetekend voor toptalent Evenepoel. Maar de Tour is volgend seizoen nog niet aan de orde. "Nee, volgend jaar nog niet", aldus de winnaar van de Baloise Belgium Tour.

"Die koersen van een week lopen goed en ik voel me steeds beter naar het einde van de week toe. Maar we moeten realistisch blijven. Als je ziet hoe hard er vandaag gereden is, bijna gemiddeld 60 km per uur. Dat is nog andere koek."

Evenepoel oefent dus geduld uit voor hij zijn grote vuurdoop in de Tour beleeft. "De Tour is het hoogste qua rittenkoersen, ook door alles eromheen. Dat maakt het de zwaarste drie weken van het seizoen. Ik moet nog veel ervaring opdoen en geef mezelf tijd. Het mag voor mij nog een paar jaar duren vooraleer ik in de Tour zal starten."

Koersen tot zijn 40

Bovendien hoopt de Vlaams-Brabander een lange carrière uit te bouwen. "Ik wil koersen tot mijn veertigste, dan zal ik een lange carrière van meer dan twintig jaar uitgebouwd hebben. Maar da’s ook nog een lange weg", lacht Evenepoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties