Remco Evenepoel over zijn WK-ambities: "Zomaar die jongens hun plaats afpakken, zo zit ik niet in elkaar"

Redactie
| 7 reacties
Remco Evenepoel over zijn WK-ambities: "Zomaar die jongens hun plaats afpakken, zo zit ik niet in elkaar"
Foto: © photonews

Voor de Ronde van Frankrijk is het nog iets te vroeg, dus nam Remco Evenepoel zondagavond plaats aan de tafel van Karl Vannieuwkerke in Vive le Vélo. Daar ging het onder meer over het wereldkampioenschap bij de elite.

Droomt Evenepoel van een WK-selectie bij de profs in Yorkshire. "Het hangt ervan af of ik een selectie bij de grote jongens kan bemachtigen", klinkt het. "Ik mag nog bij de beloften rijden, maar we hebben met de ploeg bepaald dat ik nu op een niveau sta waarop ik bij de profs koersen kan winnen. Ik heb dus niks meer te zoeken bij de beloften."

Ook omdat het supertalent nooit meer bij de U23 rijdt. "Vooral ook omdat ik vind dat de jongens in die categorie een heel jaar lang hard werken om die selectie te bemachtigen, terwijl ik me daar een heel jaar niet getoond heb. Dan zomaar die jongens hun plaats afpakken, zo zit ik niet ik elkaar. Ik wil liever strijden om een plaats bij de grote jongens te bemachtigen."

'In eender welke rol naar WK'

Evenepoel wil dus graag mee. "Ik zou in eender welke rol naar het WK willen gaan. Op het BK had ik een vrije rol, ik moest zorgen dat ik meezat in een grote vlucht. Toevallig zat ik mee in een kleine vlucht. Je zet op die manier jongens in de zetel voor in de finale en je zorgt voor jezelf dat je eventueel kans maakt in de finale als ze het gat niet dicht krijgen. Gewoon meegaan naar het WK met de grote jongens zou dit jaar al heel mooi zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties