Springt sponsor van WorldTour-ploeg mee op de Mathieu van der Poel-trein?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Alpecin gaat mogelijk in zee met het Corendon-Circus van Mathieu van der Poel

Springt sponsor van WorldTour-ploeg mee op de Mathieu van der Poel-trein?
Foto: © photonews

Het kan niet anders of de indrukwekkende prestaties van Mathieu van der Poel hebben ook sponsors van andere wielerploegen de ogen geopend. Dat zou alvast het geval zijn bij Alpecin. Dat voelt er wel iets voor om Corendon-Circus te versterken.

Alpecin is voorlopig nog cosponsor van de ploeg van Jenthe Biermans, Steff Crass en Jens Debusschere. De toekomst van Katusha-Alpecin is echter erg onzeker. Een beslissing daaromtrent wordt aan het eind van de week verwacht, maar de kans bestaat dat deze formatie eind 2019 zal ophouden met te bestaan.

CANYON CRUCIALE FACTOR IN HET VERHAAL

Volgens CyclingWeekly wil Alpecin zijn financiële middelen ter beschikking stellen om een nog sterkere ploeg rond Mathieu van der Poel te bouwen. Die laatste ligt nog onder contract bij Corendon-Circus. Hij heeft ook nog een vier jaar lang lopende verbintenis met Canyon, dat ook de fietsen levert voor... Katusha-Alpecin.

Het zou dus gaan om een samenwerking opdat de huidige ploeg van Van der Poel hem nog beter kan omringen. Indien er niet moet geïnvesteerd moet worden in de wielerformatie van Katusha, komt daarvoor alleszins budget vrij. Eind deze week zal er dus wellicht al meer geweten zijn welke richting het precies uitgaat.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties