Wanty-Gobert zorgt bij derde poging voor Belgische ritzege in Ronde van Oostenrijk

Wanty-Gobert zorgt bij derde poging voor Belgische ritzege in Ronde van Oostenrijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Gobert toont zich enorm bedrijvig in de Ronde van Oostenrijk. In de eerste twee ritten was Vanspeybrouck al goed voor een dichte ereplaats en was een overwinning al niet veraf. Op dag drie was het dan echt bingo. Tom Devriendt sprintte het snelst in een massasprint.

De etappe naar aankomstplaats Winer Neustadt was de tweede etappe in lijn. Een vroege ontsnapping spatte uit mekaar en de sterkste vluchter hield toch stand tot diep in de finale. In de slotkilometers kwam het dan toch tot de verwachte hergroepering.

TWEE BELGEN IN TOP TIEN

Zowel Wallonie-Bruxelles als Wanty-Gobert posteerde een paar pionnetjes op de voorste rijen in de massasprint. Met Jannik Steimle en Jonas Koch mengden twee Duitsers zich volop in de debatten, maar zij moesten zich gewonnen geven tegen een sterke Devriendt. Pieter Vanspeybrouck eindigde nog op een verdienstelijke zevende plaats.

Steimle moest de ritzege dus wel aan Devriendt laten, maar deed tegelijkertijd toch goede zaken. Door de bonificatieseconden krijgt de winnaar van de proloog opnieuw de leiderstrui om de schouders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties