Bondscoach Rik Verbrugghe heeft mooie aanbieding op zak

Bondscoach Rik Verbrugghe heeft mooie aanbieding op zak

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In november vorig jaar geraakte bekend dat Rik Verbrugghe Kevin De Weert zou opvolgen als bondscoach. Daarnaast heeft hij nog zijn werk als ploegleider voor Bahrein-Merida. Daarmee heeft hij punten gescoord, zo lijkt, want een andere wielerploeg heeft interesse om met hem in zee te gaan.

Cofidis heeft Rik Verbrugghe een aanbieding gedaan, zo meldt Het Nieuwsblad. Hij kan daar de nieuwe sportief manager worden en heeft er wel oren naar. "Ziet de bond die nieuwe duobaan zitten, dan ik ook", laat hij aan de krant weten. "Die combinatie bondscoach en sportief manager is perfect mogelijk, maar dan wel met een beperkt aantal koersdagen."

Verbrugghe heeft voor ogen dat hij bij Cofidis een vijftigtal koersdagen actief zou zijn. Bij Bahrein-Merida, dat eveneens met hem verder wil, doet hij er rond de honderd. Verbrugghe ziet ook een voordeel in zo'n duobaan. "Mijn mening is dat een bondscoach met beide voeten in een buitenlandse WorldTour-ploeg moet staan om op het hoogste niveau mee te zijn met alle ontwikkelingen."

SAMENWERKEN MET VIVIANI EN MARTIN?

Indien de Belgische wielerfederatie het licht op groen zet, komt Verbrugghe terecht in een team dat wel wat ambitie koestert. Meer dan waarschijnlijk gaat Cofidis Elia Viviani weghalen bij Deceuninck-Quick.Step en trekt het ook Guillaume Martin aan, die op de loonlijst staat bij Wanty-Gobert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties