De Buyst stelt al trend vast: "Zaak ons te adapteren aan de situatie"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

De Buyst denkt dat geen enkele ploeg er zal bovenuit steken in de sprint

De Buyst stelt al trend vast: "Zaak ons te adapteren aan de situatie"
Foto: © photonews

Bleek de derde etappe ruimschoots te zwaar voor Caleb Ewan, dan zal dat de rit naar Nancy dat normaliter niet zijn. Jasper De Buyst moet dus vol aan de bak. Die heeft uit de massasprint in Brussel toch al lessen getrokken en weet dat enige polyvalentie wel vereist is.

Volgens De Buyst sprak de eerste spurt uit de Tour al boekdelen. Daar stak geen enkele ploeg er bovenuit en was het bijgevolg enigszins een warboel. "We hebben gezien in Brussel dat alle ploegen overal wat verdeeld geraken en dat de hectiek in de Tour zoals altijd groot is. Het is zaak om samen te blijven en ons te adapteren aan de situatie", besluit de renner van Soudal Lotto bij Sporza.

Caleb Ewan denkt naar verluidt dat de aankomst in Nancy niet echt iets voor hem is, maar De Buyst legt zich daar op voorhand niet bij neer. "Elke kans moet gegrepen worden. Ik denk dat vooral het stuk waar het smal wordt op twee kilometer van de aankomst belangrijk is. Als je daar in een goede positie terechtkomt, zit je redelijk relax gedurdende 500 à 600 meter. Als er dan lijnen getrokken worden, is uw positie superbelangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties