De resterende kansen voor Van Aert om alsnog geel te pakken: bijna mission impossible, maar niet helemaal
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 29 reacties

Gele droom van Wout van Aert wordt moeilijk verhaal

De resterende kansen voor Van Aert om alsnog geel te pakken: bijna mission impossible, maar niet helemaal
Foto: © photonews

Wout van Aert is ook in Reims van start gegaan in de witte trui. Het is al heel knap dat hij bij zijn debuut al enkele dagen als beste jongere rondrijdt. De gele trui bleek nog net te hoog gegrepen, of toch in de derde etappe. Komen er nog kansen tijdens deze Tour of niet?

Op donderdag 11 juli rijdt het Tourpeloton van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles in de eerste echte bergrit. Het is nogal wiedes dat het daar niet meer zal moeten gebeuren voor Van Aert. Als hij in deze jaargang de gele trui nog wil nemen, is het in rit vier of vijf dat dat bewerkstelligd moet worden.

Wout van Aert staat momenteel tweede in het klassement. Hij moet dus slechts één man voorbij: Julian Alaphilippe. De achterstand op hem bedraagt twintig seconden. In de etappe naar Nancy is de algemene verwachting dat het zal uitdraaien op een massasprint. Tenzij de Côte de Maron op vijftien kilometer van de aankomst er anders over beslist.

WERKEN VOOR GROENEWEGEN

Waarschijnlijk zal die helling toch niet zwaar genoeg zijn om een sprint te vermijden. Het valt nog af te wachten hoe Dylan Groenewegen zich voelt na zijn val op de openingsdag. Wellicht trekken ze bij Jumbo-Visma toch zijn kaart en dan zal Wout van Aert de lead-out dus in goede positie moeten brengen.

Hij kan dan enkel dichter bij Alaphilippe komen als hij zelf zo sterk sprint dat hij er bonificatieseconden aan over zou houden, maar die kans is zo goed als onbestaande. In dat geval is het dus een dag later eigenlijk alles of niets. Woensdag zijn er wel enige hindernissen: met vooral de Côte de Trois-Epis en de Côte des Cinq Chateaux.

SUPERDAG VEREIST OP WEG NAAR COLMAR

Dan is er nog de lastige aankomst in Colmar zelf. Als Wout van Aert hier van Alaphilippe kan wegrijden, is de gele trui wel een optie. Alleen wijst de overmacht de de Fransman tentoon spreidde in Epernay totaal niet in die richting. Enkel pech voor de man van Deceuninck-Quick.Step of een onvoorstelbare superdag voor Van Aert kan zo'n scenario tot stand brengen. Maar je weet maar nooit. Als het ergens nog kan, dan in Colmar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 Gieten
17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern

Nieuwste reacties