Deceuninck-Quick.Step viert voor tweede dag op rij in Ronde van Frankrijk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Elia Viviani wint massasprint in vierde Tourrit

Deceuninck-Quick.Step viert voor tweede dag op rij in Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

Na een paar geaccidenteerde aankomsten in de eerste ritten in lijn, kreeg het Tourpeloton op dag vier net een hele snelle finale voorgeschoteld. Het werd zoals verwacht dan ook spurten voor de zege. Elia Viviani deed wat hem in de Ronde van Italië niet lukte: winnen.

Na amper tweehonderd meter was de goede ontsnapping al vertrokken. Wanty-Gobert koos opnieuw voor het offensief, met twee renners deze keer. Zowel Frederik Backaert als Yoann Offredo waren mee. Ook Michael Schär van CCC trok mee op pad.

Zo lag het wedstrijdbeeld meteen vast. Enkele renners werden wel opgeschrikt door een val na een windvlaag. Er waren ook enkele Belgen bij betrokken, zoals Pauwels en De Buyst. Ze kwamen er schijnbaar wel zonder al te veel schade vanaf.

OFFREDO HAAKT ALS EERSTE AF

Het trio voorin zag dan weer zijn voorsprong dalen met de finale in zicht en Offredo haakte al vroegtijdig af. Die werd kort hierna nog teruggegrepen voor het peloton. De andere twee zetten nog even door, Schär hield het nog het langst vol.

Terwijl op de Côte de Maronop iets meer dan vijftien kilometer van de aankomst er in het peloton enkelen moesten lossen, was ook Schär eraan voor de moeite. Met nog elf kilometer te gaan probeerde Calmejane het nog met een uitval. De Fransman zong het vijf kilometer uit, waarna de voorbereiding op de sprint begon.

VIVIANI GOED AFGEZET

Mørkøv en Richeze brachten Viviani in stelling. Ook Kristoff en Sagan weerden zich nog aardig, maar Viviani was aan de linkerkant van de baan toch het snelst. Zo heeft Deceuninck-Quick.Step een tweede overwinning op rij beet. Ewan gooide zijn wiel op de valreep voor dat van Sagan in de strijd om plek drie. Stuyven werd achtste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties