Eerste tikje in interne strijd bij Ineos hoeft niet onderschat te worden

Eerste tikje in interne strijd bij Ineos hoeft niet onderschat te worden
Foto: © photonews

Nog voor de eerste bergrit eraan komt, is er mogelijk al een eerste indicatie gegeven over wie zich straks gaat ontpoppen tot de grote kopman van Team Ineos. Bernal finishte in de lastige derde rit twaalfde, Thomas dertiende. Beide renners werden gescheiden door vijf seconden.

Vijf luttele seconden. Is dat voldoende om van een indicatie te spreken? Weinig kans dat het verschil zo beperkt zal zijn aan het einde van de Tour. En toch. Feit blijft dat Geraint Thomas het wiel van zijn ploegmaat niet kon houden op die lastige aankomst in Epernay. Dat Thomas nu nog niet even goed is als vorig jaar, daar mogen we stilaan wel van uitgaan.

ROL VAN THOMAS UIT 2018 NU VOOR BERNAL?

Bovendien begon het vorig jaar ook zo. Froome moest op de Mûr-de-Bretagne vijf seconden toegeven op Thomas. Die pakte ook nog eens uit op La Rosière en zou eigenlijk geen enkel moment verzwakken. Goed mogelijk dat Thomas nu die andere rol krijgt toebedeeld.

Er moet niet gedaan worden of een goede start in de Tour er niet toe doet. Kopmannen van teams die slecht voor de dag kwamen in de ploegentijdrit, staan nu al voor een hels karwei. Door in Epernay te finishen bij die eerste groep, legt Bernal toch al een beetje beslag op het absolute kopmanschap bij Ineos. Goed, misschien slechts een heel klein beetje. Maar Thomas zal toch al moeten wegrijden van Bernal om de rollen om te draaien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties