Meurisse blijft zich in de debatten mengen op verschillende fronten: "Deze aankomst was ideaal voor mij"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Xandro Meurisse heeft zijn Tourdebuut voorlopig niet gemist

Meurisse blijft zich in de debatten mengen op verschillende fronten: "Deze aankomst was ideaal voor mij"
Foto: © photonews

Xandro Meurisse is bezig aan zijn eerste Ronde van Frankrijk, maar dat is er niet aan te zien. Hij maakt een gretige indruk in de eerste Tourdagen. Zijn ambitie om een dag de bollen te dragen, bleek eerder al. In de derde etappe was hij ook aan de aankomst bij de pinken.

Meurisse kwam in de openingsetappe als tweede boven op de Muur van Geraardsbergen en als eerste op de Bosberg. Net niet genoeg voor de bollen, maar de renner van Wanty-Gobert heeft de bergtrui nog niet helemaal opgegeven. Zo bleek ook in de rit naar Epernay. "Ik snoepte één punt mee in de tweede beklimming, zonder al te veel energie uit te geven en ik heb deze positie voorin niet meer verlaten."

Positioneren was belangrijk en ook op de lastige finish stond Meurisse zijn mannetje. "We waren nog met twee in de eerste groep, met Guillaume Martin. Deze aankomst was ideaal voor mij en gaf me de mogelijkheid om op een goed resultaat te mikken. We eindigden uiteindelijk met 2 in de top 15, met een 8e plaats voor mezelf. Ik ben zeer gelukkig om mijn eerste Tour de France met een top 10 te beginnen!"

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 Gieten
17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern

Nieuwste reacties