Opnieuw Nederland boven in Giro Rosa: Van Vleuten voert ferme numero op en onttroont zelfs de leidster
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Annemiek van Vleuten vlamt naar ritzege en roze trui

Opnieuw Nederland boven in Giro Rosa: Van Vleuten voert ferme numero op en onttroont zelfs de leidster
Foto: © photonews

Het is zeker niet voor het eerst, maar opnieuw heeft een Nederlandse renster de lakens uitgedeeld in de Giro Rosa. Annemiek van Vleuten was veruit de sterkste in de lastige slotfase in de vijfde etappe. Haar beloning is niet min: een ritzege en de leiderstrui.

Vluchters Noskova en Rooijakkers begonnen aan de laatste vijftien kilometer met een voorsprong van twintig seconden. De bonus van het duo dikte nog wel wat aan, maar zij waren vogels voor de kat toen Annemiek van Vleuten haar kaarten op tafel gooide.

De renster van Mitchelton-Scott ging in haar eentje op zoek naar de overwinning en had virtueel ook het roze in handen. Leah Kirchmann zette wel nog de achtervolging in, maar keek dan al tegen een achterstand aan van een minuut en vijftien seconden. Kirchmann zou niet in staat blijken om uit de greep van het peloton te grijpen.

LASTIGE DAG VOOR DE VUYST

Ondertussen kende groene trui Sofie De Vuyst ook een moeilijk moment. Er vormde zich een achtervolgende groep van tien rensters. Geen van hen kon Van Vleuten nog terug halen. Ook de leiderstrui is effectief voor haar. Niewiadoma moet die voor het eerst tijdens deze Giro Rosa afstaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties