Wout van Aert moet het stellen met één speciale trui: "Ik was er heel dicht bij"

Wout van Aert moet het stellen met één speciale trui: "Ik was er heel dicht bij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al een droomdebuut geweest voor Wout van Aert in de Ronde van Frankrijk. Een groot aandeel in de winst in de ploegentijdrit, zijn team heeft zelfs al twee ritzeges beet en zelf nu al twee dagen in het wit. Even leek hij zelfs 'le maillot jaune' te veroveren, maar toen reed Alaphilippe weg.

Het ideale scenario leek zich te ontvouwen voor de kansen van Van Aert om de leiding in het klassement over te nemen. "Toen Mike Teunissen gelost werd, wist ik dat ik een goede kans had om de gele trui te pakken. Ik moest gewoon bij de beteren finishen", haalt de Tourdebutant aan op de site van zijn ploeg.

Het is zonde dat ik de gele trui niet kon nemen 

Wout van Aert

Alleen slaagde één man erin om het plannetje te verbrodden. "Toen Alaphilippe aanviel, was het echt koers. Als team hebben we de achtervolging op hem ingezet, maar hij was gewoon te sterk. Het is zonde dat ik de gele trui niet kon nemen, want ik was er heel dicht bij." 

Desondanks wil Van Aert vooral het positieve onthouden. "Langs de andere kant kan ik niet ontevreden zijn. Ik ben blij dat ik me al kon meten met de besten en dat ik mijn witte trui kon behouden. De laatste paar dagen zijn geweldig geweest voor ons team. Parijs is nog ver en er komen zeker nog mooie dingen aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties