Belgisch sprinttalent zet Peter Sagan vakkundig opzij: "Opnieuw getoond hoe getalenteerd hij is op die leeftijd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Belgisch sprinttalent zet Peter Sagan vakkundig opzij: "Opnieuw getoond hoe getalenteerd hij is op die leeftijd"
Foto: © photonews

UAE Emirates miste met Alexander Kristoff dinsdag de ritzege op een haar na. Alleen Elia Viviani bleek sneller dan de bonkige Noor, die na afloop wel complimenten had voor zijn jonge lead-out Jasper Philipsen.

Philipsen zette na wat duwwerk ex-wereldkampioen Peter Sagan vakkundig opzij. "Ik gaf alles in de laatste 500 meter. Dan kwam Alexander voorbij mij, maar hij miste de ritzege op een haar na", verklaarde Philipsen na afloop. "Ik denk dat we blij kunnen zijn met deze prestatie. Misschien kunnen we volgende keer nog één plekje beter doen."

'Perfecte lead-out'

Alexander Kristoff gaf toe wat teleurgesteld te zijn na die ereplaats, maar had ook lof voor zijn 21-jarige lead-out uit België. "Jasper was vandaag de perfecte lead-out voor mij", aldus de winnaar van Gent-Wevelgem van dit seizoen. 

"Hij heeft opnieuw getoond hoe getalenteerd hij is op die jonge leeftijd. Hij rijdt met passie en laat duidelijk zien dat hij meer dan goed genoeg is om nu al de Tour te rijden. Dit geeft me vertrouwen voor het vervolg", besluit Kristoff. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties