Caleb Ewan legt uit wat er fout liep, algemeen manager Soudal Lotto: "In de Giro lukte het ook lang niet"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties

Nog steeds vertrouwen in Caleb Ewan bij Lotto Soudal na nieuwe derde plaats

Caleb Ewan legt uit wat er fout liep, algemeen manager Soudal Lotto: "In de Giro lukte het ook lang niet"
Foto: © photonews

Terwijl Deceuninck-Quick.Step de champagne al twee keer mocht ontkurken, blijft de teller van Soudal Lotto voorlopig op nul staan in de Tour. Caleb Ewan kwam opnieuw niet verder dan de derde plek.

Bij Lotto Soudal is de Australische pocketsprinter de grootste kanshebber op ritwinst. Maar voorlopig wil het dus nog niet lukken. "Nee, uiteraard zijn we niet tevreden met deze derde plaats. Enkel de eerste plaats telt", vertelt algemeen manager John Lelangue (Lotto Soudal). "Daar hebben we een hele dag voor gewerkt. Alles ging ook picobello tot 1,5 kilometer van het einde."

"Toen zijn De Buyst, Kluge en Caleb elkaar kwijtgeraakt. Om dat nog recht te zetten in de laatste kilometer is moeilijk. We kregen Caleb nog in het wiel van Viviani, maar het was te laat om de sprint nog aan te trekken. Ik denk niet dat dit in het hoofd van Caleb zal kruipen. In de Giro lukte het ook niet de eerste dagen en uiteindelijk won hij toch nog 2 ritten. We hebben nog altijd vertrouwen in hem."

'Iets meer geluk'

Ewan bleef toch teleurgesteld achter na die derde plek. "Ik ben toch een beetje ontgoocheld", klinkt het bij Sporza. "Ik had natuurlijk liever twee eerste plaatsen gehad in plaats van twee derde plaatsen. Maar we zijn wel in de buurt. Met een beetje meer geluk kunnen we wel meedoen voor de zege."

Maar de trein van zijn ploeg zat niet helemaal op de rails. "Het was een rommelige sprint en op 1 kilometer van de finish zaten we te ver. Op 500 meter zat ik toch weer in het wiel van Viviani, maar dat had veel krachten gekost. Ik had de benen niet meer", besluit Ewan

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties