Geen Mathieu van der Poel, maar wel een hoop andere mooie namen in de EK-selectie van Nederland
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Dylan Groenewegen voert de Nederlandse EK-selectie aan

Geen Mathieu van der Poel, maar wel een hoop andere mooie namen in de EK-selectie van Nederland
Foto: © photonews

Van 7 tot 11 augustus vinden in het Nederlandse Alkmaar de Europese kampioenschappen op de weg plaats. Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout heeft zijn huiswerk alvast af.

Dylan Groenewegen is de kopman van dienst voor de wegrit. Hij krijgt onder meer de steun van ritwinnaar en ex-gele trui in de Tour Mike Teunissen, Niki Terpstra en Dylan van Baarle. "Met deze evenwichtige en sterke selectie mogen we op alle onderdelen met zelfvertrouwen aan de start komen", zegt Moerenhout. "Voor de wegrit zal Dylan Groenewegen het speerpunt zijn."

Jos van Emden zal de tijdrit rijden. Het tweede plekje moet nog ingevuld worden. Bij de vrouwen koos bondscoach Loes Gunnewijk voor onder meer Lucinda Brand, Marianne Vos, Chantal Blaak en Kirsten Wild. Brand en Van Dijk zullen de tijdrit afwerken.

De selectie bij de mannen: Dylan Groenewegen, Tom Leezer, Niki Terpstra, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Ramon Sinkeldam, Sebastian Langeveld en Elmar Reinders

De selectie bij de vrouwen:  Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Amy Pieters, Marianne Vos, Demi Vollering, Lorena Wiebes en Kirsten Wild. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties