Jan Bakelants wil meer humor om de jeugd te lokken: "Wiggins als commentator op de motor is de beste innovatie in jaren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Jan Bakelants wil meer humor om de jeugd te lokken: "Wiggins als commentator op de motor is de beste innovatie in jaren"
Foto: © photonews

Voor elke Giro-etappe luisterde Jan Bakelants (Sunweb) aandachtig naar The Move, de podcast van Lance Armstrong. Maar tegenwoordig is ook de job van Bradley Wiggins in de Tour opvallend.

Bakelants had het er over in zijn column in Het Nieuwsblad. Voor elke Giro-rit luisterde hij naar The Move. "Meestal had ik toen al mijn idee van hoe de rit die dag zou verlopen, maar het was interessant om de mening van Armstrong of Johan Bruyneel te toetsen aan de mijne. In negentig procent van de gevallen waren ze juist. Of ik, zoals je zelf wil", aldus de Sunweb-klimmer.

"Humor in het wielrennen, een groter anachronisme bestaat niet. Net als Lance bewijst ook Bradley Wiggins dat het wel kan. Zij het in een heel andere rol. Helaas kunnen enkel de kijkers van Eurosport UK van zijn live-interventies genieten, maar Wiggins als commentator op de motor is de beste innovatie van de wielersport in jaren: dollen met Maxime Bouet, lullen over plantenbakken, sollen met Hilaire."

"Humor en persoonlijkheden met humor, dat is de oplossing"

"Arrogant? Ja. Maar ook cool en komisch. Het peloton is er zot van, net als veel volgers", vervolgt onze landgenoot. "Ik vind het leuk om te zien dat Bradley zich echt amuseert. De Tour winnen was zijn droom. Dat is ook gelukt. Maar toen hij in 2012 in het geel reed, oogde hij gecrispeerd. De druk van de gele trui, enkel bij Sagan en Alaphilippe werkt dat niet versmachtend. Ik zie nu dat Wiggins iets doet dat hij veel liever doet dan koersen. Het resultaat is van hetzelfde hoge niveau."

Bakelants wil zijn column zeker niet als een soort ode opdragen aan Armstrong en 'Wiggo'. "Maar elk jaar krijg ik dezelfde vraag: hoe kunnen we jonge fans naar de wielersport trekken? Vier uur verslag van een saaie rit zoals die van gisteren? No way. Zwart-witfilmpjes uit de Tour van 1953? Negatief. Humor en persoonlijkheden met humor, dat is de oplossing", besluit Bakelants. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties