Nét niet: Peter Sagan houdt sterke Wout Van Aert van ritwinst in de Tour
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 59 reacties

Peter Sagan blijft Wout Van Aert nipt voor in vijfde etappe van de Tour

Nét niet: Peter Sagan houdt sterke Wout Van Aert van ritwinst in de Tour
Foto: © photonews

Peter Sagan heeft de vijfde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Na een sprint met een uitgedund peloton bleef de Slovaak onze landgenoot Wout Van Aert en Matteo Trentin voor. Met Greg Van Avermaet (5e) eindigde er nog een Belg in de top vijf.

Zoals verwachten hadden heel wat renners hun zinnen gezet op deze overgangsetappe richting de Vogezen. Het werd dan ook een heus gevecht om mee in de juiste ontsnapping te zitten. Thomas De Gendt en zijn maatje/kamergenoot Tim Wellens probeerden het, maar uiteindelijk was het de Truienaar die mee in de goede vlucht zat.

Wellens voor de bollen

De drager van de bollejtestrui kreeg het gezelschap van Mads Wurtz-Schmidt (Katusha-Alpecin), Simon Clarke (Education First) en Tom Skujins (Trek-Segafredo). Maar omdat de verschillen in het algemene klassement nog niet heel groot waren, werd de voorsprong ook niet bijzonder groot. Bovendien zetten de mannen van Sagan (BORA-hansgrohe) zich al snel aan de kop van het peloton. 

Wellens kaapte onderweg heel wat punten mee in de strijd voor het bergklassement, maar ook deze keer zouden de vluchters geen stand houden. Skujins probeerde het nog met een wanhoopspoging, maar ook hij werd opgeslokt door het peloton. Ook Sunweb ging zich vooraan moeien, met als gevolg dat de snelste mannen (Viviani, Ewan, Groenewegen, ..) allemaal overboord gingen. 

Sagan oppermachtig

Wel nog aanwezig: Sagan en Matthews natuurlijk, maar ook een alweer imponerende Wout Van Aert. Na de afdaling probeerde Rui Costa, ex-wereldkampioen, het nog eens maar er zou gesprint worden voor dagwinst. Sagan toonde zich heer en meester, Van Aert kwam nog van erg ver maar kwam niet verder dan de tweede plek. Europees kampioen Trentin vervolledigde het podium. 

De gele trui blijft in het bezit van Julian Alaphilippe, 10e in de etappe. Dankzij de bonificatieseconden sluipt Van Aert wel dichter bij de Fransman. Zijn achterstand bedraagt nog 14", al staat donderdag wel de etappe naar La Planche des Belles Filles op het programma. Of anders gezegd: de gele droom zal ten vroegste voor volgend jaar zijn. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties