Nog steeds op de sukkel: Team Sunweb komt met blessure-update over Tom Dumoulin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nog steeds op de sukkel: Team Sunweb komt met blessure-update over Tom Dumoulin
Foto: © photonews

Tom Dumoulin is nog steeds niet de oude. De Nederlandse Giro-winnaar van 2017 blijft op de sukkel met zijn geteisterde knie die hem weg hield uit de Tour de France.

Zijn ploeg Sunweb kwam vandaag met een blessure-update over de Nederlander. Daaruit blijkt dat de knie van de Maastrichtenaar nog steeds niet de oude is. 

"Zoals we allemaal weten is Tom hard gecrasht in de Giro en dat zorgde voor verschillende blessures aan zijn botten, pezen en kraakbeen in zijn knie", vertelt teamdokter Anko Boelens. "We hebben zijn situatie goed bestudeerd door middel van MRI scans en samen met Tom hebben we een programma gemaakt met rust, behandeling en training."

Nog steeds focus op volledig herstel

"Maar op dit moment is zijn pees het probleem. De laatste drie weken is de focus veranderd van de Tour naar een volledig herstel. Dat zal ook de komende tijd zo zijn", aldus Boelens. 

Zijn team laat ook nog weten dat Dumoulin voorlopig niet intensief kan trainen. Wanneer hij opnieuw optimaal kan trainen, dan zullen nieuwe doelen gecommuniceerd worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties