Ploegmaat wilde Backaert alleen maar lanceren: "Maar ze smeekten: 'blijf bij ons alsjeblieft!"'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ploegmaat wilde Backaert alleen maar lanceren: "Maar ze smeekten: 'blijf bij ons alsjeblieft!"'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Frederik Backaert en Yoann Offredo zaten er dinsdag twee renners van het ProContinentale Wanty-Gobert mee in de vlucht van de dag. Maar dat was eigenlijk niet de bedoeling van de Fransman.

Ploegleider Hilaire Van der Schueren wilde graag twee renners mee in de aanval (lees het hier nog eens) en dat duo was uiteindelijk Frederik Backaert en Yoann Offredo. "Het plan was om Frederik Backaert in de aanval te sturen en ik stelde hem voor om hem te lanceren", doet Offredo zijn verhaal. "Per ongeluk belandde ik samen met Backaert en Schär in de ontsnapping."

"Het was een dilemma om me terug in het peloton te laten zakken of om bij mijn twee metgezellen te blijven", bekent Offredo, "maar uiteindelijk koos ik om hen te steunen in de aanval, nadat ze in koor hadden gesmeekt: 'Blijf bij ons alsjeblieft'."

'Nooit saai'

Met een bonus van amper drie minuten op het peloton was het drietal een vogel voor de kat. "Dankzij al het publiek en de enthousiaste aanmoedigingen, zijn de lange dagen op kop in de Tour nooit saai. Ons team staat ondertussen bekend voor ons enthousiasme om aan te vallen, maar met renners zoals Guillaume Martin en Xandro Meurisse kunnen we nu ook in de bergritten meespelen", besluit de thuisrijder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties