Sprinter van Deceuninck-Quick.Step vertrekt: "Ik wil graag blijven, maar we zijn niet tot een akkoord gekomen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Elia Viviani bevestigt vertrek bij Deceuninck-Quick.Step

Sprinter van Deceuninck-Quick.Step vertrekt: "Ik wil graag blijven, maar we zijn niet tot een akkoord gekomen"
Foto: © photonews

Na zijn ritzege van dinsdag is het Maarten Vangramberen gelukt om Elia Viviani te strikken voor een bezoekje aan zijn tafel in Vive le Vélo. De Italiaan van Deceuninck-Quick.Step bevestigde dat hij de ploeg van Patrick Lefevere zal verlaten.

Na twee seizoenen houdt Viviani het dus al voor bekeken bij Deceuninck-Quick.Step. "Ik voel me geweldig in de ploeg en wil graag blijven, maar dan moeten we wel tot een akkoord komen", vertelt de Italiaanse sprinter. "Dat is niet gelukt. Daarom geniet ik nog volop van de tijd die ik heb met de ploeg."

Viviani zou volgend seizoen bij het Franse Cofidis rijden. Maar dat wil hij nog niet bevestigen. "Neen, neen. Deze Ronde van Frankrijk beslist over mijn toekomst. Op het einde zullen we zien waar ik naartoe ga", klinkt het.

Vloek vermijden

En toch. Er rust een vloek op succesvolle renners en sprinters die de ploeg van Patrick Lefevere verlaten. Kijk maar naar Gaviria en Kittel. "Dat wil ik vermijden. Ik ga proberen om koersen te blijven winnen, ook volgend jaar, maar zonder deze fantastische ploegmaats wordt het sowieso moeilijk."

Lefevere gaat na het vertrek van Viviani vol voor de Ier Sam Bennett. "Hij is erg goed", weet Viviani. "Vorig jaar in de Giro was hij mijn zwaarste tegenstander voor de puntentrui en de ritzeges. Het wordt een opgave om hem te verslaan."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties