Belgische klimmer op weg naar tweede eindzege op rij in Oostenrijk: "Maar mijn naam wordt hier niet mee gemaakt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Ontspannen Ben Hermans gaat op zoek naar tweede eindzege op rij in de Ronde van Oostenrijk

Belgische klimmer op weg naar tweede eindzege op rij in Oostenrijk: "Maar mijn naam wordt hier niet mee gemaakt"
Foto: © photonews

Door de Tour de France wordt er al wel eens vergeten dat er ook in de Ronde van Oostenrijk een mooie rittenkoers gereden wordt. Ben Hermans zorgde woensdag voor een dubbelslag na ritwinst en kan ontspannen toeleven naar de twee laatste ritten.

Door knieproblemen moest Hermans de Giro d'Italia links laten liggen. Maar met de ritzege van woensdag heeft hij een moeilijke periode afgesloten. "Al vanaf eind april had ik te kampen met die blessure en pas eind mei kon ik weer een beetje normaal fietsen", vertelt hij bij Sporza. "Pas vanaf juni kon ik weer trainen."

"Het liep zeker niet van een leien dakje in de Ronde van België bijvoorbeeld, maar iedere koers ging het beter en beter. Nu is het nog niet 100 procent weg, maar in deze koers op deze wegen lukt het wel. Als ik niet te veel moet sprinten en optrekken."

De overwinning, waarbij hij O'Connor en Anacona voorbleef op de slotklim, deed dan ook deugd. "Deze zege was dan ook een hele opluchting. Normaal als je zo'n etappe wint en de leiderstrui pakt, krijg je al redelijk veel stress om het te verdedigen, maar nu voelt het als een last die van me af valt. Ik kan heel ontspannen toeleven naar die twee laatste etappes."

De Limburger kan voor het tweede jaar op rij winnen in de Ronde van Oostenrijk. "Dat zou geweldig zijn. Donderdag is het niet zo'n lastige rit, maar dat kan het wel worden als ik geïsoleerd raak. Maar als donderdag goed verloopt, zal ik klaar zijn voor de lastigste rit: de slotrit met de aankomst op de Kitzbüheler. Daar won ik vorig jaar dus die helling ligt me."

In schaduw van de Tour

Hermans vindt het wel fijn om in de schaduw van de Tour te koersen. "De koers op zich is misschien wel leuker, maar natuurlijk die aandacht krijg je nooit. Mijn naam wordt hier niet gemaakt. Alleen de ploegleiders en -managers zien je prestaties hier. In de media verschijnt het bijna niet. Ik presteer wel meestal goed in de koersen wanneer er ook andere grote koersen bezig zijn. Ik ben er niet echt mee gediend."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties