Belgische ploegleider van Katusha-Alpecin wil afwachten: "Normaal dat link wordt gelegd met ploeg van Mathieu van der Poel"
Redactie
| 0 reacties

Nieuws dat Katusha-Alpecin stopt is voorbarig volgens Belgische ploegleider Dirk Demol

Belgische ploegleider van Katusha-Alpecin wil afwachten: "Normaal dat link wordt gelegd met ploeg van Mathieu van der Poel"
Foto: © photonews

Volgens het Franse L'Equipe moeten de renners van Katusha-Alpecin op zoek naar een nieuwe ploeg en werd er geen WorldTour-licentie aangevraagd voor 2020. Al is dat allemaal nog wat voorbarig volgens ploegleider Dirk Demol.

De Tour van Katusha-Alpecin wordt overschaduwd door het mogelijke einde van de wielerploeg. "Het nieuws dat Katusha stopt, is voorbarig", reageert Demol bij Sporza. "De licentie voor volgend jaar is aangevraagd en alles is lopende. We moeten afwachten. Boven ons hoofd zijn ze bezig met de toekomst van onze ploeg. Ik heb er vertrouwen in dat het verder zal gaan."

Mailtje gekregen

Alle stafleden en de 23 renners van de Russisch-Duitse ploeg hebben inmiddels een mail gekregen. "We zijn via mail op de hoogte gebracht van de huidige situatie. Dat is dat er onzekerheden zijn, maar dat er oplossingen in de maak zijn. We moeten kalm blijven en ons focusen op het sportieve. Daarvoor zijn we hier", aldus Demol

Maar die geruchten tijdens de Tour zijn natuurlijk allesbehalve leuk. "De Tour is een bron van geruchten, je weet hoe dat gaat. Ik word voortdurend aangeklampt. Het is niet makkelijk werken, maar de sfeer in de groep is super. We hadden het al moeilijk, want ons plan voor de Tour was Marcel Kittel. Ik wil niks verkeerds zeggen over Marcel, maar zo'n verlies kun je niet opvangen. Elke ploeg hangt af van zijn kopmannen."

Corendon?

Ondertussen wordt Corendon gelinkt aan Alpecin. Dan zou Dirk Demol eventueel de ploegleider worden van Mathieu van der Poel. "Het is normaal dat de link met de ploeg van Corendon wordt gelegd. Ik heb een contract getekend voor 2 jaar en wacht rustig af. Bij Trek-Segafredo zat ik safe, maar er werd al zo lang aan mijn mouw getrokken en dan zet je die stap..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties