Belgische sprinter van Katusha-Alpecin wil duidelijkheid: "Niet plezant om zo te koersen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Jens Debusschere wil snel duidelijkheid van Katusha-Alpecin over toekomst

Belgische sprinter van Katusha-Alpecin wil duidelijkheid: "Niet plezant om zo te koersen"
Foto: © photonews

De renners van het Russisch-Duitse Katusha-Alpecin hebben volgens het Franse L'Equipe dinsdagavond te horen gekregen dat ze moeten uitkijken naar een nieuwe werkgever. Ook Jens Debusschere, één van de drie Belgen bij de ploeg, wil snel duidelijkheid.

Bij Katusha-Alpecin willen ze voorlopig amper reageren op de insinuaties over het opdoeken van de ploeg. Maar de timing - in het midden van de Tour - is natuurlijk uiterst onaangenaam. "We moeten afwachten tot de eerste rustdag", vertelt Debusschere in HLN. "Ons is verteld dat we dan op de hoogte zullen worden gebracht van wat er zal gebeuren. Hopelijk krijgen we dan meer informatie."

Leuk is alleszins anders. Debusschere zelf ligt nog één jaar onder contract. "Het is niet plezant om zo te koersen", vervolgt de sprinter. "We hebben een groep die goed samenhangt, dus dat scheelt gelukkig al wat. Maar we willen allemaal wel graag weten waar we aan toe zijn. Snel duidelijkheid. Daar zou iedereen voordeel bij hebben."

Vervelend

"Als je nu al weet dat de ploeg er helemaal mee stopt, kan je naar een nieuwe ploeg beginnen uitkijken. Maar hoe langer de onduidelijkheid blijft, hoe later je kan beginnen onderhandelen. En dat is vervelend. Tegen dan kan het al te laat zijn om bij een goede ploeg terecht te kunnen", besluit de schoonbroer van Jürgen Roelandts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties