Ben Hermans nog altijd op schema voor eindzege in Oostenrijk, tweede ritwinst voor jonge Duitser
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Leiderstrui blijft om schouders Ben Hermans na vijfde rit Ronde van Oostenrijk

Ben Hermans nog altijd op schema voor eindzege in Oostenrijk, tweede ritwinst voor jonge Duitser
Foto: © photonews

In de Ronde van Oostenrijk gaan ze stilaan richting de ontknoping. In de voorlaatste etappe heeft Ben Hermans zich alleszins niet laten verrassen. Zo kan onze landgenoot de laatste rit als leider aanvatten. De ritwinst was voor de Duitser Jannik Steimle, die eerder al de beste was in de proloog.

Zes renners kropen in de ontsnapping van de dag. Dat waren Achterberg, Bajc, Feillu, Mario Gamper, Podlaski en Wirtgen. Feillu en Wirtgen hielden het het langst vol. Ze kregen wel het gezelschap van drie anderen die op een latere fase in de wedstrijd de sprong waagden: Fernandez, Visconti en Zimmerman.

VALPARTIJEN IN AANLOOP NAAR SPRINT

Logischerwijs slaagden die laatste drie erin om de vroege vluchters te lossen. Uit de greep blijven van het peloton lukte echter niet. Zo begaf een toch nog ruime groep zich richting de finish. Dat bracht ook risico's met zich mee en de gevreesde valpartijen kwamen er ook.

Gelukkig lag Ben Hermans er niet bij. Steimle spurtte naar de ritzege en klopte zijn landgenoot Koch en de Oostenrijker Patrick Gamper. Er rest nu enkel nog de slotetappe naar de Kitzbüheler Horn, waar de beslissing over de eindzege zal vallen. Hermans begint eraan met een voorsprong van acht seconden op eerste achtervolger O'Connor.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties