Dylan Teuns de koning van La Planche des Belles Filles! En nog een Belg bij eerste drie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Dylan Teuns verovert onvergetelijke ritwinst op La Planche des Belles Filles

Dylan Teuns de koning van La Planche des Belles Filles! En nog een Belg bij eerste drie
Foto: © photonews

De klimmers waren voor het eerst aan zet in de Ronde van Frankrijk met een etappe naar La Planche Des Belles Filles. Tal van Belgen kleurden deze etappe mee. Teuns was de sterkste Belg en bleef samen met Ciccone de favorieten voor.

Zeven beklimmingen, waarvan drie van eerste categorie. Dat had de eerste bergrit voor de renners in petto. Veel kandidaten om in de goede ontsnapping te zitten. Liefst vijf Belgen slaagden erin hun plekje te veroveren: De Gendt, Wellens, Meurisse, Pauwels en Teuns. Ook negen anderen sprongen mee: Bernard, Ciccone, Arndt, Berhane, Cosnefroy, Greipel, Grellier, Pasqualon en Politt.

Deze mooie kopgroep kreeg een even mooie bonus. Die liep op tot boven de acht minuten. Door mee te zijn in de ontsnapping, deed Wellens goede zaken voor zijn bolletjestrui. Het was wel De Gendt die als eerste boven kwam op de Col des Croix en vervolgens doorzette. Hij reed toch een half minuutje bij mekaar. Bij de achtervolgers moesten er steeds meer passen.

MOVISTAR MAAKT TEMPO

De steilere stroken in deze rit werden uiteindelijk ook De Gendt te zwaar. Een groepje van nog vier overblijvende vluchters gingen op en over De Gendt. De Belgen waren met drie nog goed vertegenwoordigd. Meurisse, Teuns en Wellens klampten immers aan bij Ciccone. In de groep der favorieten bepaalde ondertussen Movistar het tempo. Voor renners als Poels en Van Garderen lag dat alvast te hoog.

La Planche des Belles Filles zou zeker voor nog meer slachtoffers zorgen. In de kopgroep moest eerst Wellens en vervolgens ook Meurisse afstand laten. Teuns bleef wel bij Ciccone. Op vijf kilometer van de aankomst paste Simon Yates, terwijl Valverde himself op kop reed bij de favorieten. Die laatste was niet veel later wel klaar met zijn werk.

ENE FRANSMAN NEKT DE ANDERE

Barguil opende in die groep de debatten met een aanval, maar werd vlotjes overvleugeld door Landa. Ineos trachtte het als team op te vangen, maar ook Gaudu meldde zich in dienst van Pinot. Het ging ten koste van Bardet, die andere Fransman. Dit alles nog altijd op meer dan twee minuten van Ciccone en Teuns, die stilaan de laatste kilometer naderden.

Het ging tussen de twee op ritwinst. Dylan Teuns begon op karakter op de kop, zette op karakter door en deed Ciccone kraken. Meurisse werd nog een hele mooie derde. Alaphilippe dacht zijn leiderspositie nog te redden, maar werd nog geremonteerd door Thomas - de sterkste bij de favorieten - en verloor het geel zo alsnog aan Ciccone. Bij de rest van de grote kanonnen was het ook vooral voor Nibali enorm afzien.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties