Eerste opgever in de Tour is een feit: ploegmaat van Greg Van Avermaet staakt de strijd
Redactie
| 0 reacties

Patrick Bevin (CCC) verlaat de Tour de France met twee gebroken ribben

Eerste opgever in de Tour is een feit: ploegmaat van Greg Van Avermaet staakt de strijd
Foto: © photonews

Op de zesde dag van de Tour is de eerste opgave dan toch een feit. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (CCC) kwam dinsdag zwaar ten val en geeft er nu toch de brui aan met twee gebroken ribben.

In de etappe van dinsdag kwam Bevin zwaar ten val op 100 kilometer van de streep. Toch bleef de hardrijder niet bij de pakken zitten. Ondanks de pijn kwam hij woensdag aan de start van de vijfde etappe. Maar de pijn werd erger en dus is er besloten om de lijdensweg van de Nieuw-Zeelander stop te zetten. 

"Op eex X-ray was te zien dat er twee ribben langs de linkerkant gebroken zijn", aldus ploegdokter Max Testa. "Patrick wilde nog proberen, maar we hebben samen beslist om te stoppen zodat hij kan herstellen en zich kan focussen op doelen in het tweede deel van het seizoen. Patrick zal twee weken moeten rusten voor hij opnieuw kan trainen. Binnen vier weken moet hij opnieuw volledig fit zijn."

De eerste opgever in de Tour is zo een feit. "Ik dacht dat het niet zo erg was, maar de pijn werd erger", aldus Bevin. "De dokters hebben me geadviseerd om niet verder te doen. Jammer, want ik kwam met een goede vorm uit de Ronde van Zwitserland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties