Lance Armstrong overtuigd: "Als iedereen clean was, dan had ik nog enkele keren de Tour gewonnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 57 reacties

Lance Armstrong: "Als iedereen clean was, dan had ik nog enkele keren de Tour gewonnen"

Lance Armstrong overtuigd: "Als iedereen clean was, dan had ik nog enkele keren de Tour gewonnen"
Foto: © photonews

Lance Armstrong heeft misschien wel spijt van zijn dopinggebruik- en verleden. Maar toch is 'The Boss' ook zeker van zijn stuk: "Als iedereen clean reed, dan had ik nog enkele keren de Tour gewonnen", klinkt het overtuigd.

Armstrong wijst op de dominantie van zijn ploeg US Postal. "Wij hadden de beste ploeg, de beste tactiek, de beste ploegleiders en en werkten harder dan wie dan ook", vertelde hij op NBC. "Dat kan het dopinggebruik niet uitwissen. Ik praat mijn beslissing zeker niet goed, maar het was doping nemen of opgeven. Ik heb uiteindelijk voor de doping gekozen."

"Ik wilde nooit opgeven. Maar tegelijk ben ik er ook zeker van: als alle renners clean reden, dan had ik ook enkele keren de Ronde van Frankrijk gewonnen", is de Amerikaan zeker van zijn stuk. 

Toch wil Armstrong benadrukken dat hij nooit anderen heeft aangezet om verkeerde middelen te gebruiken. "Er zijn enkele verhalen die helemaal niet kloppen. Zo heb ik bijvoorbeeld nooit een collega gedwongen om doping te nemen. Dat zijn onwaarheden."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties