Marianne Vos blijft landgenote voor en heeft ritzege nummer drie beet

Marianne Vos blijft landgenote voor en heeft ritzege nummer drie beet
Foto: © photonews

De Nederlandse rensters blijven de lakens uitdelen in de Giro Rosa. Aan de leiding in het algemene klassement staat nog altijd Annemiek van Vleuten, maar om de ritzege in de zevende etappe ging het vooral tussen Marianne Vos en Anna van der Breggen. Vos haalde het.

Na enkele zware ritten lag er ook weer een heuvelachtige etappe te wachten op het vrouwelijke Giro-peloton. Van een geslaagde ontsnapping was er echter geen sprake, ondanks onder andere een dappere poging van Lotte Kopecky.

AANVAL KIRCHMANN ZONDER SUCCES

Leah Kirchmann wist op haar eentje wel een aardige kloof bij mekaar te rijden. Ook de Canadese wist finaal niet voorop te blijven. Op de lastige aankomst zouden de sterkere rensters sowieso wel naar voor te komen. Van Vleuten verzekerde zich met een vierde plaats van nog een dagje langer in het roze.

Borghini, Vos en Van der Breggen bleven haar wel voor in de zevende rit. Vos reed voor de derde keer in deze Giro als winnares over de streep. Van der Breggen moest genoegen nemen met plaats twee, Borghini finishte als derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties