Meurisse doet ook bergop volop mee op het hoogste niveau en is blij over beslissingen tijdens ontsnapping
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 20 reacties

Meurisse en de andere vluchters mikten volop op dagzege

Meurisse doet ook bergop volop mee op het hoogste niveau en is blij over beslissingen tijdens ontsnapping
Foto: © photonews

Wat een Tourdebuut beleeft Xandro Meurisse. In de eerste etappes toonde hij zich al volop en ook in de bergen misstaat hij niet tussen de grote jongens. Zijn resultaat op La Planche des Belles Filles, een hele mooie derde plaats, is mede te danken aan de goede samenwerking bij de vluchters.

Meurisse heeft zich dankzij deze sterke prestatie ongetwijfeld op de kaart gezet. "Het dringt nog niet tot mij door", stamelde de uitblinker van Wanty-Gobert bij Sporza. "Het is fantastisch dat ik hier derde kan worden. Ik ben zeer tevreden met die uitslag."

Ik heb mijn krachten goed kunnen doseren 

In de finale hield hij een resem favorieten knap achter zich, om zo een dichte ereplaats weg te kapen. "We schoten nog met vier over. Ik moest wat pokeren, want ik was diepgegaan op de voorlaatste klim. Op drie en een halve kilometer van de top moest ik die laatste twee laten gaan. Ik dacht dat ik nog ging ingelopen worden, maar ik heb mijn krachten goed kunnen doseren."

Meurisse is tevreden dat er onderweg zo goed werd samengewerkt. "We draaiden goed rond. Niemand sloeg een beurt over. Bergop lieten de zwaardere renners het dan over aan de klimmers. We hebben rap besloten om niet te sprinten voor de punten, maar om voor de etappe te gaan."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 Gieten
17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern

Nieuwste reacties