Ook echtgenote van Wout Van Aert vloekte: "Maar zijn Tour is zeker nog niet gereden"
Redactie
| 44 reacties

Sarah De Bie vloekte eens goed na tweede plek van Wout Van Aert

Ook echtgenote van Wout Van Aert vloekte: "Maar zijn Tour is zeker nog niet gereden"
Foto: © photonews

Wout Van Aert greep woensdag net naast die begeerde ritzege in de Tour. Peter Sagan was net iets te snel. Ook echtgenote Sarah De Bie vloekte eens na de gemiste kans.

Net als veel koersvrouwen is De Bie geen fan van het gevaar van massasprints. Al werd er deze keer wel met een uitgedunde groep gesprint. "Sinds Wout het in de Dauphiné zo goed heeft gedaan, heb ik die angst wel beter onder controle", vertelt ze in HLN. "Voor een pure massaspurt draai ik me nog steeds om, maar door de lastigheidsgraad van de etappe was het peloton al wat uitgedund en leek me het potentiële gevaar wel mee te vallen."

"Wout stelt me trouwens altijd gerust. Hij vindt het gevecht om de beste posities in de aanloop naar een belangrijke helling in de Ronde van Vlaanderen véél hectischer dan pakweg voor een spurt in de Tour. Daar spreekt natuurlijk de veldrijder in hem, die uitstekend kan sturen."

Veeleisend

Toch vloekte De Bie eens na de vijfde etappe. "'Verdoeme', was onze eerste reactie toen hij als tweede over de streep flitste. Waarop mijn tante opmerkte hoe veeleisend we intussen zijn geworden. Als het zo goed gaat, hoop je natuurlijk op meer. Hij klonk ook zelf een beetje teleurgesteld aan de telefoon. Begrijpelijk. Wout is een winnaar."

"Sinds die succesvolle spurt in de Dauphiné is zijn vertrouwen er alleen maar op gegroeid. Dus ja, het had misschien wel gekund. Anderzijds is verliezen van een brok ervaring als Sagan geen oneer. Ik heb hem gezegd dat hij blij en trots mag zijn met die tweede plaats. En dat zijn Tour zeker nog niet gereden is. Er komen nóg kansen. Daar waren we het allebei over eens", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties