Patrick Lefevere kritisch: "Ik dacht dat het hier in de Tour om wegwielrennen gaat en niet om mountainbike?"
Redactie
| 77 reacties

Patrick Lefevere niet te spreken over onverhard verlengstuk op La Planche des Belles Filles

Patrick Lefevere kritisch: "Ik dacht dat het hier in de Tour om wegwielrennen gaat en niet om mountainbike?"
Foto: © photonews

In de zesde Tour-etappe wacht ook de eerste aankomst bergop op La Planche des Belles Filles. De finale van die klim was al erg steil, maar de organisatie heeft beslist om er ook nog een onverharde grindstrook van 1 kilometer aan toe te voegen.

Patrick Lefevere, teammanager van Deceuninck-Quick.Step, is er alvast niet over te spreken. "Ik ben tegen, ja", aldus Lefevere in Het Nieuwsblad. "Ik dacht dat het hier in de Tour om wegwielrennen gaat en niet om mountainbike? Ja, je kan zeggen dat het spectaculair is, maar ik geloof dat niet: het zijn de coureurs die de koers maken. Met dit soort 'vernieuwingen' gaat de bom in hun eigen gezicht ontploffen."

"Ik hoop dat dit in hun muil ontploft" - Patrick Lefevere

"De renners gaan alleen maar defensiever koersen. In plaats van op de ware beklimming te beginnen koersen, gaan ze nu wachten tot die laatste strook. En dan zeggen de mensen: We hebben weer maar twee kilometer koers gezien. Maar ze lokken het zelf uit. Ik hoop dat dit in hun muil ontploft", is de teammanager duidelijk. 

Lefevere is in het algemeen wat kritischer dan de rest voor ASO en bepaalde beslissingen. Toch krijgt hij ook wat steun van Servais Knaven, de Nederlandse ploegleider van Team Ineos. "Het is wegwielrennen, hé. Hoeveel meerwaarde heeft dit? Het brengt alleen maar extra risico's met zich mee: plat rijden, de auto's die niet kunnen volgen... De Tour heeft dat niet nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties