Teuns wist goed wie in de gaten te houden en laat emoties de vrije loop bij grootste zege uit carrière
Redactie
| 20 reacties

Dylan Teuns vloert de te kloppen man uit de vlucht in eerste bergrit

Teuns wist goed wie in de gaten te houden en laat emoties de vrije loop bij grootste zege uit carrière
Foto: © photonews

De eerste Belgische ritzege in de Tour van 2019 is een feit. Dylan Teuns was wel erg goed op dreef onderweg naar La Planche des Belles Filles. In de kopgroep leek vooral Ciccone, de bergkoning uit de Giro, kandidaat-ritwinnaar, maar ook hij moest buigen voor Teuns.

Voor Teuns zelf was het ook verbazingwekkend dat hij bij zijn eerste kans in deze Tour meteen raak schoot. "Ik moet het allemaal nog beseffen. Het is ongelooflijk. In de Dauphiné was ik al goed. Ik heb daarna niet zoveel meer getraind, want er was niet veel tijd meer. Ik verwachtte niet om deze week al te winnen."

KANS GEGREPEN

Nochtans had hij wel min of meer laten doorschijnen dat hij in de aanval zou gaan. "Ik wist wel dat er een kans was. Ik heb mijn kans gegrepen om mee te gaan in de ontsnapping en heb in de finale alles gegeven. Op de voorlaatste klim geraakten we met de vier sterksten uit de vlucht voorop. Ciccone was de te kloppen man."

Maar ook die moest eraan geloven. De ritzege in de Dauphiné was ook al niet mis, maar dit is veruit de grootste zege uit de loopbaan van Teuns tot dusver. Dat doet toch iets met een mens, geeft de man van Bahrein-Merida ook toe. "Toen ik mijn moeder, vader en vriendin zag, was het best emotioneel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties