Van Avermaet niet ontevreden: "Wreed om te zeggen, maar zelfs in deze etappes krijg je nog bijna een massasprint"
Redactie
| 5 reacties

Greg Van Avermaet kan best leven met vijfde plek in vijfde Touretappe

Van Avermaet niet ontevreden: "Wreed om te zeggen, maar zelfs in deze etappes krijg je nog bijna een massasprint"
Foto: © photonews

Met Greg Van Avermaet knokte er zich nog een Belg naar een dichte ereplaats (5e) in de etappe van woensdag. De CCC-kopman beseft dat het net niet lastig genoeg was voor hem.

Van Avermaet was na afloop best tevreden zijn met die vijfde plek. "Mocht de laatste rechte lijn iets omhoog gelopen hebben, dan had ik misschien nog dichter kunnen eindigen", aldus Van Avermaet. "Maar op deze vlakke aankomst zat er niets meer in."

De CCC-renner was vooral onder de indruk dat er in de lastige rit nog zoveel snelle mannen overbleven in de finale. "Uiteindelijk moesten alleen jongens als Viviani en Kristoff lossen", citeert HNB de Oost-Vlaming. "Ik had gehoopt dat er meer sprinters niet zouden overleven. Dan zie je hoe iedereen hier op een ontzettend hoog niveau fietst."

Zelfs nu nog bijna een massasprint

"Matthews, Sagan, Colbrelli, Van Aert, Trentin… Die kunnen tegenwoordig ook allemaal een beetje bergop. Het is wreed om zeggen, maar tegenwoordig krijg je zelfs in dit soort ritten bijna een massaspurt."

Van Avermaet ziet echter nog kansen. "Vanaf nu is het zaak om in de goede ontsnapping te geraken, te overleven en dan hopen dat je wel voor de overwinning kan spurten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties