Wellens vindt dat andere renner de strijdlust meer verdiende dan hijzelf: "Het had wel BK kunnen zijn"
Redactie
| 13 reacties

Wellens meent dat prijs van de strijdlust toekomt aan De Gendt

Wellens vindt dat andere renner de strijdlust meer verdiende dan hijzelf: "Het had wel BK kunnen zijn"
Foto: © photonews

Het was weer een prima dag in de Ronde van Frankrijk voor Tim Wellens. Ondanks dat het peloton het hooggebergte indook, zit Wellens nog altijd stevig in de bolletjes. Bovendien kreeg hij opnieuw de prijs van de strijdlust. Al was die eer volgens hem eerder weggelegd voor een ploegmaat.

Wellens legde bij Sporza zijn aanpak van de rit uit. "Eerst wilde ik op de bergen voor de punten gaan. Ik denk niet dat dat verder in de rit nog een rol gespeeld heeft. Ciccone, Meurisse en Teuns waren beter dan mij. Jammer dat Thomas De Gendt de prijs van de strijdlust niet kreeg. Hij had dat wel verdiend. Ik denk dat we tevreden mogen zijn over de rit die we gereden hebben."

Ik had een goede nacht achter de rug 

Vooraf leek het nochtans niet meteen het plan dat de drager van de bergtrui opnieuw deel zou uitmaken van de vlucht. "Ik had een goede nacht achter de rug. Ik was dan wel van plan om in de ontsnapping te gaan, maar je hebt wat geluk nodig om er in te zitten. Het is supergoed dat er zoveel Belgen in zaten. Het had wel het Belgisch Kampioenschap kunnen zijn."

De vooruitzichten in dat bergklassement zijn best wel goed. "Ik weet dat ik morgen de trui niet kan verliezen, maar de dagen nadien moet ik nog bestuderen." Wellens is de bolletjes al behoorlijk genegen. "Het is een heel aangename ervaring."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties