Wordt Van Aert (in de toekomst) dé grote concurrent van Sagan? "We zijn hetzelfde type renner"

Redactie
| 31 reacties
Wordt Van Aert (in de toekomst) dé grote concurrent van Sagan? "We zijn hetzelfde type renner"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert pakte bijna het geel, rijdt vandaag voor de vijfde dag in het wit en strandde woensdag op een zucht van dagwinst. Maar mogen we vooral niet concluderen dat Peter Sagan er in de toekomst een concurrent bij heeft voor het groen?

De afgelopen jaren was de strijd om het groen de meest eentonige strijd ooit. Sagan heeft al zes groene truien in zijn kast hangen. Dat waren er zeven geweest indien hij twee jaar geleden niet uit de Tour werd gezet. Maar mogen we als Belg niet beginnen dromen? Met Wout Van Aert heeft ons land eenzelfde type als de Slovaak. Een concurrent voor het groen de komende jaren? 

"Dat het groen mij ligt, heb ik vorige maand in de Dauphiné al ontdekt", aldus Van Aert in Het Nieuwsblad. "Maar groen in de Tour? Vraag het mij nog eens over 2,5 weken. Dan kan ik er een zinnig antwoord op geven. Eerst eens zien hoe ik drie weken doorkom. Geen onbelangrijk detail als je het groen wil winnen. En: dit jaar zal het mij zeker niet meer lukken."

"Om mee te doen voor het groen in Parijs, moet je drie weken echt top zijn"

Dit jaar is de kloof veel te groot. Maar volgend jaar dan misschien Sagan het vuur aan de schenen leggen? "We spreken over een renner die al twaalf Tourritten heeft gewonnen en ook in de tussensprinten elke keer punten pakt. Maar zijn we hetzelfde type renner? Hebben we hetzelfde profiel? Dan moet ik ja zeggen. We overleven allebei dezelfde bergskes."

"Maar opnieuw: om mee te doen voor het groen in Parijs, moet je drie weken echt top zijn. Onderschat dat niet. Misschien dat ik straks in week twee en drie pas echt ga voelen hoe lastig een Tour is en hoeveel sterker ik nog moet worden", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties