De ontdekker van Dylan Teuns: "Hij kan dit jaar al top 10 rijden in de Tour"
Redactie
| 9 reacties

Rik Verbrugghe ziet kansen voor Dylan Teuns om top 10 te rijden in de Tour

De ontdekker van Dylan Teuns: "Hij kan dit jaar al top 10 rijden in de Tour"
Foto: © photonews

Als er één iemand is die altijd al in Dylan Teuns geloofde, dan is het Rik Verbrugghe wel. De Belgische bondscoach, die tevens aan de slag is bij Bahrain Merida, ziet zelfs kansen op top 10 in deze Tour.

Teuns boekte donderdag de mooiste triomf uit zijn carrière. "Dylan deed het slim: hij heeft zich niet gemengd in de strijd om de bollentrui", stelde de bondscoach vast in Het Nieuwsblad. "Wat Ciccone wel deed. Daarna heeft hij hem in de laatste kilometer versmacht."

Volgende stap

Na het opdoeken van BMC wilde Verbrugghe de 27-jarige Limburger absoluut naar Bahrain Merida halen. "Dylan is klaar om de volgende stap te zetten. Ik heb altijd geloofd dat hij ook een klassement kan rijden. Als je zesde kan worden in de Dauphiné, dan kan je ook top tien rijden in de Tour. Dit jaar kan dat al lukken."

Eerder was de schoonbroer van Greg Van Avermaet al de man die Teuns naar BMC haalde. "Ik heb altijd heel erg in Dylan geloofd. Toen ik hem als belofte naar BMC haalde, was geen enkele andere ploeg geïnteresseerd. Zonder mij zou Dylan op dit moment misschien geen renner meer zijn", besluit Verbrugghe

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross

Nieuwste reacties