Gooit Dylan Teuns het in de toekomst over een andere boeg? "Misschien moet ik het ooit eens proberen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Dylan Teuns wil misschien ooit voor het klassement gaan in een grote ronde

Gooit Dylan Teuns het in de toekomst over een andere boeg? "Misschien moet ik het ooit eens proberen"
Foto: © photonews

In de eerste week van de Tour was het meteen bingo voor de Belgen. Met dank aan een ijzersterke Dylan Teuns (Bahrain Merida), die zich gisteren de sterkste vluchter toonde op La Planche des Belles Filles.

Na zijn mooiste zege ooit was Dylan Teuns te gast aan de tafel van Maarten Vangramberen in Vive le Vélo. Hij had het onder meer over zijn aanvalslust die niet beloond werd in de Vuelta van vorig jaar. "Ik werd toen soms ook op waarde geklopt, dan neem je daar vrede mee. Maar de aankomst met Michael Woods, toen heb ik het zelf verknald", aldus Teuns over die tweede plek. 

"Vandaag zat ik in een gelijkaardige situatie. Ik had de ervaring en ik wist wat ik niet mocht doen en wat ik wel moest doen. Ik moest gewoon kalm blijven, dat was de sleutel. Ik zag het onder mijn arm door toen Ciccone 2 à 3 meter achterop lag. Toen wist ik dat ik vol door moest gaan."

Klassement

De klimmer van Bahrain Merida kan uitstekend uit de voeten in de bergen. Waarom niet op een algemeen klassement mikken? "Die vraag is mij nog wel gesteld. Da’s een keuze die ik nog ga moeten maken. Ik heb een veel te grote liefde voor de klassiekers in het voorjaar, dus de Giro kan dan al zeker niet. De andere twee grote rondes misschien wel. Misschien moet ik het ooit eens proberen."

Ook de familie van Teuns was getuige van zijn triomf. "Het is echt wel fijn, het is nog niet veel voorgevallen dat ze erbij waren als ik een grote overwinning pakte. Daarom was het zeker speciaal. We moesten na de finish een kilometer naar beneden naar het podium. Toen ik daar aankwam zag ik de emoties bij mijn mama en vriendin en kreeg ik het zelf ook moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties