Ierse wielerlegende: "Gouden kans voor Bennett om naar Deceuninck-Quick.Step te gaan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Sean Kelly vindt transfer van Sam Bennett naar Deceuninck-Quick.Step een gouden zaak

Ierse wielerlegende: "Gouden kans voor Bennett om naar Deceuninck-Quick.Step te gaan"
Foto: © photonews

Pas vanaf 1 augustus mogen wielertransfers geofficialiseerd worden, maar toch is het nu al duidelijk dat Sam Bennett de nieuwe spurtbom van Deceuninck-Quick.Step moet worden. Een goede zaak, vindt Sean Kelly.

Patrick Lefevere ziet Elia Viviani vertrekkn (naar Cofidis?) en haalt zo goed als zeker Bennett aan boord. "Deceuninck-Quick Step zou de perfecte ploeg zijn voor Bennett", aldus Sean Kelly in gesprek met Sporza. "Als je hem naar de laatste 200 meter kunt brengen, dan is hij een van de snelsten van het peloton en daarin is Deceuninck-Quick.Step juist heel goed in. Dit is echt een gouden kans voor Bennett."

Bennett lijkt bij BORA-hansgrohe pas derde keuze geworden te zijn. Na Peter Sagan en Pascal Ackermann. Daarom mocht hij ook niet naar de Giro, waar hij vorig jaar drie ritten won. "Bennett is ontgoocheld dat hij niet naar de Giro mocht. Hij is op de top van zijn kunnen en wil naar een team waar hij de grote koersen kan rijden. Als je zo snel bent als Bennett, dan wil je naar de Tour."

'Cleane sprinter'

Dit jaar won de sneller Ier al ritten in de UAE Tour, Parijs-Nice en de Dauphiné. "Bennett is een cleane sprinter. Hij houdt niet zo van wringen en daar kan Deceuninck-Quick Step hem bij helpen."

Bovendien denkt Kelly dat zijn landgenoot ook in het klassieke werk iets kan betekenen. "Hij wordt niet gelost op de eerste de beste helling, dus dat opent mogelijkheden. Wie weet, als hij naar Deceuninck-Quick.Step gaat, dan kan hij ook sommige voorjaarskoersen winnen. Maar dan moet hij zich daar wat op toeleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties