Sterke Dylan Groenewegen is de snelste in de Tour, Philipsen vijfde
Arjen T'Sjoen
| 17 reacties

Dylan Groenewegen klopt Ewan en Sagan in de Tour

Sterke Dylan Groenewegen is de snelste in de Tour, Philipsen vijfde
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen heeft de zevende etappe in de Tour gewonnen. De snelle Nederlander was in de langste etappe van de Tour de snelste. Ciccone blijft leider.

Vandaag stond de langste etappe van de Ronde van Frankrijk op de agenda. Rond het middaguur gingen de renners van start in Belfort. 

Aan kilometer paal nul mocht de (kansloze) vlucht van de dag opnieuw erg makkelijk vertrekken. Stéphane Rossetto (Cofidis) en Yoann Offredo (Wanty) waren de vroege vluchters van dienst. In het peloton viel er weinig te beleven tot Mike Teunissen en Tejay Van Garderen tegen de grond gingen. De Amerikaan van EF Education First was vrij zwaar gehavend in het gezicht, maar kon zijn weg wel verderzetten. 

Ondertussen kregen we op de kop van het peloton een intussen klassiek beeld te zien. Tony Martin, Kasper Asgreen en Maxime Monfort bepaalden rustig het tempo.

Op 35 kilometer van de meet kregen we de supersprint. Rossetto pakte de volle buit, in het peloton kwam Colbrelli als eerste over de meet voor Sagan en Viviani. Na de sprint voelden de Belgen dat de wind vrij goed stond en Van Avermaet, Naesen en Van Aert trokken door. Daniel Martin en Nairo Quintana lieten zich verrassen en moesten achtervolgen. Gelukkig voor beide heren viel het nadien opnieuw stil en konden ze snel weer komen aanpikken. 

Sprintvoorbereiding

Na 218 kilometer konden we ons dan echt focussen op de sprintvoorbereiding, Offredo en Rossetto werden ingelopen. Yoann Offredo van Wanty kreeg er de strijdlust voor. Het was Jumbo-Visma dat het heft op negen kilometer van het einde in handen nam en de sprint ging voorbereiden voor Dylan Groenewegen

In de laatste twee kilometer nam Deceuninck Quick-Step het heft helemaal in handen. Lampaert, Morkov en Richeze piloteerden Viviani perfect, maar de Italiaan kwam te kort in de spurt. Het was Groenewegen die de snelste was voor Caleb Ewan en Peter Sagan. Jasper Philipsen eindigde erg knap als vijfde. 

In de verschillende klassementen zijn er geen veranderingen. Ciccone blijft leider in het algemeen en jongerenklassement, Sagan heeft het groen nog wat steviger in handen, Wellens blijft in de bollen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties