Belgische ploegmaat over gele trui Ciccone: "Hij is een hyperkineet, de Italiaanse Alaphilippe"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Jasper Stuyven vindt ploegmaat Giulio Ciccone de Italiaanse Julian Alaphilippe

Belgische ploegmaat over gele trui Ciccone: "Hij is een hyperkineet, de Italiaanse Alaphilippe"
Foto: © photonews

Giulio Ciccone moest op La Planche des Belles Filles de ritzege dan wel aan onze landgenoot Dylan Teuns laten, maar de Italiaan van Trek-Segafredo hield als toetje er wel de gele leiderstrui aan over. Ploegmaat Jasper Stuyven denkt dat Ciccone het geel nog even zal dragen.

Ciccone heeft de afgelopen maanden indruk gemaakt. Eerst met een ritzege en het bergklassement in de Giro, nu dus ook in de Tour. De 24-jarige Italiaan wil het geel nog even behouden. "Ciccone is nogal zenuwachtig met zijn gele trui", aldus Stuyven bij Sporza. "Je kan hem de Italiaanse Alaphilippe noemen: hij heeft heel veel energie en zit nooit stil. Een hyperkineet zoals Alaphilippe dus."

"Hij heeft in elk geval de capaciteiten om het tot de Pyreneeën uit te zingen in de gele trui", denkt de Leuvenaar. "Met de benen die hij heeft en hoe hij momenteel bergop rijdt, denk ik dat hij wel nog even in de gele trui zal rondrijden."

Zijn ervaren ploegmaat Bauke Mollema moet Ciccone af en toe intomen. "Hij is een goede klimmer, maar hij moet zich nog wat inhouden. Hij vliegt erin. Hij is een beetje een ADHD'er, die er het liefst al op de eerste klim vandoor wil gaan", aldus de Nederlander. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties