Belgische smaakmaker in de Tour: "Ik droom van stap naar hoogste niveau"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Xandro Meurisse (Wanty-Gobert) droomt na sterke Tourstart van stap naar het hoogste niveau

Belgische smaakmaker in de Tour: "Ik droom van stap naar hoogste niveau"
Foto: © photonews

De Belgen rijden een aandachtige Tour, maar één van de meest in het oog springende renners is Xandro Meurisse (Wanty-Gobert). Na zijn straffe etappe naar La Planche des Belles Filles klom hij zelfs naar de 15e plek in de stand.

Een 8e plek in de etappe naar Epernay, een knappe 3e plaats in de rit van donderdag. "Maar ik wil nog geen uitspraken doen over het klassement", houdt Meurisse de boot af. "Hoe langer ik het kan vasthouden, hoe beter. Ik zal er niet van wakker liggen als ik enkele plaatsen verlies. Ik eindig liever als 40ste met een etappezege, dan 20ste te eindigen en niet meer gezien te worden in de Tour."

Meurisse heeft indruk gemaakt in de eerste week van de Tour. Dat zullen ook andere teams ongetwijfeld hebben gezien. "Ik heb vorig jaar bijgetekend voor twee jaar bij Wanty-Gobert. Uiteraard is het mijn droom om de stap naar het hoogste niveau te zetten. Dat weten ze bij de ploeg ook. We zullen wel zien of dat volgend jaar of het jaar erna is", klinkt het bij de 27-jarige Belg. 

"Ik wil me eerst volledig concentreren op de Tour om hier zonder kleerscheuren uit te raken. Misschien kunnen we daarna wel eens praten. Voorlopig heb ik nog een contract voor volgend jaar", besluit Meurisse bij Sporza

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties