Buschauffeurs Lotto en Quick.Step doen boekje open: "Tour best georganiseerde koers, maar..."
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Na aankomst van rit is het voor buschauffeurs vaak zoeken in de Tour

Buschauffeurs Lotto en Quick.Step doen boekje open: "Tour best georganiseerde koers, maar..."
Foto: © photonews

Mario Meeusen en Dirk Clarysse hebben als buschauffeur van respectievelijk Soudal Lotto en Deceuninck-Quick.Step een paar dingen gemeen. Ze hebben allebei hun eigen bus mogen ontwerpen en ze zijn momenteel actief in de Tour. En daar maken ze wel een aantal dingen mee.

"We moeten niet zeveren: de Tour is de best georganiseerde koers van het jaar. 's Morgens aan de start, onderweg... Maar: eenmaal de winnaar over de streep, stopt het", schetst Meeusen de situatie ter plaatse in GvA. "Geen plaats voor de volgauto's, geen plek om de renners op de rollen te laten uitrijden... En wie heeft de boter gegeten bij staf en coureurs? De chauffeur, natuurlijk."

ARROGANTER IN DE TOUR

Clarysse nuanceert. "In de Tour krijg je tenminste politiebegeleiding als je een col af moet. In de Giro en de Vuelta zorgt de politie alleen voor zichzelf. Het nadeel: in de Tour zijn ze ook het arrogantst. Zij wijzen je een plaats en je moet maar doen wat ze zeggen."

Allebei leven ze enorm voor hun bus en willen ze uiteraard dat die er pico bello uitziet. Daar doen ze dan ook alles voor. "Wij zijn het visitekaartje van de ploeg", zegt Meeusen. "Loop ik ergens een kras op, dan wordt dat direct overplakt. Ik kan dat niet zien. Die bus, dat is mijn kind." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties