Dylan Teuns heeft zelfs felicitaties van prins mogen ontvangen

Dylan Teuns heeft zelfs felicitaties van prins mogen ontvangen
Foto: © photonews

Dylan Teuns wordt sinds zijn overwinning op La Planche des Belles Filles toch al anders bekeken. Door publiek, collega's en buitenwereld. Van zowat overal stroomden de felicitaties binnen, maar die van de prins van Bahrein bevielen hem wel zeer.

De uren na een ritzege in de Tour zijn niet te onderschatten, zo heeft Teuns nu ook aan de lijve ondervonden. "Het was een hectisch boeltje", zegt hij in HLN. "De transfer van de arrivée naar het hotel duurde eindeloos lang met al die files. Ik moest nog een interview geven voor tv, daarna eten en dan nog massage. De omgekeerde volgorde dus. We hebben gevierd met bier en een glaasje wijn."

Voorts uiteraard enkel positieve respons. "Ik heb veel reacties gekregen, ik heb zelfs niet alle berichten kunnen checken op mijn telefoon - dan pas wordt je duidelijk hoe groot dit is. De meest speciale felicitaties kwamen van prins Nasser van Bahrein." Nu is het niet zo verwonderlijk dat die laatste in de wolken was. Nasser is immers ook eigenaar van Bahrein-Merida.

VERBRUGGHE DRINGT AAN OP KLASSEMENTSAMBITIES

Welke volgende stappen wil Teuns nu nog zetten? "Ik heb de passie en de ambitie om de klassieker te winnen. Ik heb ook al gedacht aan het klassement in de Tour, ook omdat Rik Verbrugghe me dat toefluistert dat ik daar de capaciteiten voor heb, maar ik zou dan anders moeten gaan trainen. Misschien moet ik het ooit doen. Dan heb ik het tenminste geprobeerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties