Groenewegen overwint aversie en vindt Tour nu al geslaagd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Ritwinst maakt van de Tour al succes voor Groenewegen

Groenewegen overwint aversie en vindt Tour nu al geslaagd
Foto: © photonews

Opluchting bij Dylan Groenewegen. De Tour zonder etappezege verlaten hoefde de voorbije twee jaar niet en het zal ook niet het geval zijn in 2019. Ondanks dat jammerlijke begin met die val in Brussel. Het maakt het des te knapper dat de sprinter van Jumbo-Visma zo kon terugslaan.

De valpartij, vroegtijdig lossen in de ploegentijdrit en niet echt meedoen voor winst in de vorige massasprint: Groenewegen kwam nog eens terug op die moeilijkere momenten. "De Tour was niet begonnen zoals ik wilde. Het kostte me enkele dagen om te herstellen van de val in de openingsetappe."

Deze keer zag de Nederlandse spurtbom het wel goed uitdraaien. Geef hem een klein beetje ruimte en dan toont hij zijn snelle sprintersbenen wel. "We pakten vrij vroeg de kop. Hierdoor raakten we op het einde wat ingesloten. Mike Teunissen maakte gelukkig wat ruimte, waardoor ik eruit kon komen."

DRIE KEER IS SCHEEPSRECHT

Met zijn snelheid mag er bij Jumbo-Visma nog altijd op meer zeges gehoopt worden, maar deze is ook al mooi. "Met deze overwinning is mijn Tour geslaagd. Ik wilde echt die overwinning. Het lukte niet bij de eerste en de tweede kans, maar drie keer is scheepsrecht." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties