Jasper Philipsen geeft na sterke sprint zijn kijk op rolverdeling bij UAE
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Gemengde gevoelens bij Jasper Philipsen na vijfde plaats

Jasper Philipsen geeft na sterke sprint zijn kijk op rolverdeling bij UAE
Foto: © photonews

Jasper Philipsen begint meer en meer naam te maken. Zijn vijfde plaats in de zevende Tourrit zal dat proces alleen maar versneld hebben. Al hield de jongste renner in de Tour er vooral een dubbel gevoel aan over. Philipsen blijft dan ook nuchter over zijn positie binnen het team.

"Het was de bedoeling dat ik Alexander Kristoff afzette. Toen ik achterom keek, zat Alex niet in mijn wiel. Ik probeerde naar de kant te gaan waar Alex zat en probeerde hem nog mee te nemen. Het is gewoon spijtig dat we elkaar niet vonden", doet Philipsen het relaas van de sprint in GvA. "Ik denk dat hij zelf te veel in de wind had gereden."

Het is wel zo dat Philipsen het daar niet bij liet. Hij perste er dan nog alles uit om er het maximaal mogelijke uit te halen. "Waarom ik verder sprintte? Als het maar 250 meter tot de finish is, doe je gewoon verder, hé. Het is spijtig dat ik vijfde werd want er zat meer in."

ROLLEN OMDRAAIEN?

In elk geval liet de Belgische lead-out een beter resultaat optekenen dan zijn kopman. Moeten de rollen dan niet eens omgedraaid worden? "Zo wil ik het niet laten overkomen. Ik hou hier toch een dubbel gevoel aan over omdat ik niet in mijn hoofd had om zelf te sprinten." 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties