Johan Bruyneel heeft ondanks levenslange schorsing plan voor terugkeer naar het wielrennen

Bruyneel hoopt op één of andere manier weer deel uit te maken van de koers

Johan Bruyneel heeft ondanks levenslange schorsing plan voor terugkeer naar het wielrennen

Na jarenlang zwijgen is Johan Bruyneel de jongste tijd niet meer uit het nieuws weg te slaan. Door zijn levenslange schorsing heeft hij ook niets meer te verliezen en verkondigt hij vrolijk zijn mening, over vanalles en nog wat. Zelfs een terugkeer naar het wielrennen sluit hij niet langer uit.

De sanctie die hem werd toegediend lijkt op dat vlak nochtans redelijk problematisch. "Ik kom terug", kondigt Bruyneel aan in GvA. "Niet meer in de karavaan van de koers, maar ik heb wel een plan. Iets waarin ze me niet gaan kunnen tegenhouden, levenslange schorsing of niet. Op dit moment is het nog een droom, maar wel een droom die ik graag zou kunnen realiseren."

Elk van die zeven Tours met Armstrong vond ik plezant 

Spijt dat hij destijds in het US Postal-verhaal is gestapt, heeft de voormalige ploegleider niet. "Dat zou ik nooit willen veranderen. Professioneel en persoonlijk heb ik die periode zoveel geleerd. Dat kan ik niet uitwissen en dat wil ik ook niet. Elk van die zeven Tours met Armstrong vond ik plezant. Alleen de laatste twee jaar waren lastig: toen was de vijandigheid heel groot geworden."

Het enige dat Bruyneel betreurt, is dat hij zo hardnekkig was in de ontkenning van het dopinggebruik. "Dat is wat ik mezelf kwalijk neem. Een journalist die kritische vragen stelt? Daar praten we niet mee. En als het toch moet, afblaffen en vernederen. Als ik daar vandaag op terugkijk, schrik ik van mezelf. Ik moet daarin verantwoordelijkheid nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties